خلاقیت تجاری و نوآوری سیستماتیک

چگونه از دانش تریز در خلق ایده های ناب و حل مسئله بهره بگیریم؟

خلاقیت تجاری و نوآوری سیستماتیک

چگونه از دانش تریز در خلق ایده های ناب و حل مسئله بهره بگیریم؟

خلاقیت تجاری و نوآوری سیستماتیک

سلام دوست عزیز
بنده مصطفی امانی، مدرس دانشگاه و منتور صنایع خلاق و نوآوری هستم و اینجا بصورت تخصصی و با کمک مصادیق کاربردی به شما کمک می‌کنم تا با نوآوری سیستماتیک به کمک TRIZ آشنا شوید و در حرفه و تخصص خودتان ایده‌پردازی و نوارزش‌آفرینی کنید. برای ارتباط بیشتر با بنده می‌تونید در پیج اینستاگرام khallagh_gram یا در آپارات mos_amani را فالو کنید. منتطرتونم :)

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

آخرین نظرات

  • ۲۰ اسفند ۰۲، ۱۸:۵۵ - sadr
    تشکر

نویسندگان

اگر شما بخواهید یک مسئله ریاضی را حل کنید معلوم و مجهول می کنید و یا کمک حروف، نمادو عملگرهای اثبات شده رابطه ریاضیاتی آنها را بیان و سپس حل می کنید. اگر بخواهیم در سیستم حل مسئله تریز، به ویژه روش سیستماتیک سه مرحله ای، یک مسئله را حل کنیم بایستی به همان شیوه معلوم و مجهول کنیم. سیستماتیک بودن تریز از همین نقطه شروع می شود که سعی کنیم از تعداد پارامترهای معلومی برای بیان صورت مسئله خود استفاده کنیم. اما چرا این تعداد محدود پارامتر تقریبا برای حل غالب مسائل کاربرد دارند؟ آلتشولر در تحقیقات گسترده خود متوجه شد که مبتکران و مخترعان مکررا مسئله ابداعی خویش را با تعیین پارامترهای مشخصی بیان کرده اند.البته لازم به یادآوری است که ایشان به ظاهر این پارامترها را استاندارسازی کرده و با کمک اصطلاحات فنی مورد قبول و مرسوم در متون علمی بازنویسی کرده اند. نکته دیگر اینکه نحوه بیان مسئله مخترعان غالبا براساس حداقل یک تضاد تعریف شده است؛ آنها سپس سعی کرده اند این تضادها را با آزمون و خطا یا تکیه بر دانش موجود یا حتی خلق یک فناوری حذف کنند تا مسئله حل گردد. حذف تضادها معمولا از طریق ابداع ابزار یا وسیله یا موادی بوده است که فرآیند حذف را تسهیل کند. این ابزار همان نوآوری و اختراع آنها بوده است. نکته مهم دیگر اینجاست که این الگوی حل مسئله مکررا در مسائل متنوع فنی و در حوزه های متفاوتی مورد استفاده مخترعان بوده است و غالب آنها از آزمون خطا برای برچیدن تضادها استفاده کرده اند.

برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک روبرو کلیک کنید: "17 مقاله داغ تریزی"

مصطفی امانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی